Wie is Megan?

 

Megan Charlotte Verhaar is geboren op 9 oktober 2000 en woont samen met haar ouders Angelique en Daan en zusje Jillian in Biddinghuizen.
Toen Megan 6 jaar oud was hebben we haar gevraagd welke sport ze wou gaan beoefenen. ‘Trampolinespringen’ was haar antwoord, en dat hadden we niet verwacht… Wat bleek: toen Megan 3 jaar oud was en op de creche zat in Harderwijk heeft ze een keer op het verjaardagspartijtje van een crechegenootje op een echte trampoline gesprongen, en op de een of andere manier was haar dat altijd bijgebleven.

Dus op zoek naar een gymnastiekvereniging in de buurt waar ze ook trampolinespringen in het pakket hadden, maar dat was nog niet zo eenvoudig, de dichtsbijzijnde vereniging zat in Ermelo, 35KM van Biddinghuizen. Toch maar contact opgenomen en een afspraak gemaakt voor een proefles met in het achterhoofd het idee dat als ze het echt leuk zou vinden we het er maar voor over moesten hebben om 1x in de week op en neer naar Ermelo te rijden.

18 juli 2007 was het dan zover, Megan sprong haar eerste proefles bij de recreanten van Gv Sparta Ermelo onder leiding van Carola. Ook in de zaal aanwezig was hoofdtrainster Alice Linthuis, en die dacht dat Megan wel talent had. Dus na afloop van de les vroeg Allice aan ons of Megan niet bij de jong talent selectie van Sparta mocht komen springen. Het toeval wil dat Alice de moeder van Roby is, die samen met Megan op de creche in Harderwijk zat, en Alice dus 3 jaar daarvoor al een keer met Megan op de trampoline had gestaan tijdens het eerdere genoemde verjaardagsfeestje. De trampolinewereld is erg klein.
Tja, op zich natuurlijk erg leuk om te horen dat ze wat zagen in Megan maar dat zou betekenen dat we 2x in de week op en neer naar Ermelo moesten rijden. We hebben er dus even over nagedacht en Wat ons antwoord was is ondertussen natuurlijk wel bekend…

Na een paar maanden training sprong Megan op 19 januari 2008 haar eerste wiebelende regiowedstrijd in de E instap klasse, met een mooie 11e plaats een prachtig begin. Gaandeweg het jaar gingen de oefeningen er steeds strakker en beter uitzien, en gelukkig dachten de juryleden daar hetzelfde over. De scores stijgen, alsmede haar plek in de uitslagen, en ook de moeilijkheid gaat langzaam omhoog.

Op 4 oktober 2008 ging het helaas goed mis. Tijdens het inspringen voor de 2e plaatsingswedstijd voor teams komt Megan raar neer na een salto en breekt haar rechter bovenarm. 5 weken gips was het gevolg en geen trampoline meer de rest van het jaar dachten we. 

Maar Megan wil geen training missen en blijft ook met gips gewoon doortrainen, hoewel ze het op de trampoline van Alice toch wat rustiger moet aandoen kan ze toch nog redelijk aan haar kracht en lenigheid werken. Op 10 november mag het gips er gelukkig af en op 22 november springt Megan samen met teamgenootjes Bobbi Hülsenbeck, Tamar Foppen en Ismay van de Vliert de halve finale van de teamwedstrijden mee, die ze weten te winnen! Geplaatst voor de landelijke finale op 13 december, daar gaan we knallen was het idee….
Het noodlot besliste echter anders, op 2 december schiet Megan op de training na een sprong door, en nog een beetje bang voor het belasten van haar rechterarm probeerde ze zich op te vangen met haar linkerarm. Daar kon dat armpje natuurlijk niet tegen, resultaat: linker elleboog uit de kom en weer 5 weken gips. Het gezicht van de gipsmeester die net 3 weken ervoor het gips van haar rechterarm had gehaald sprak boekdelen, het gezicht van trainster Alice ook trouwens.
In de landelijke finale teams werd Megan’s plek perfect overgenomen door Nanouk Hartjes en wisten ze kampioen van Nederland te worden. Megan was er wel bij, maar niet op de manier die we gehoopt hadden.

31 januari 2009, net weer vers uit het gips en met een arm die nog steeds een beetje scheef stond, deed Megan mee aan de regio kampioenschappen, en hier wist ze onverwacht naar de 3e plaats te springen, een leuke opsteker na zoveel blessure ellende.
De daarop volgende plaatsingswedstrijden waren moeilijker, de concurrentie was zwaarder en Megan had toch wat moeite om weer met het volle vertrouwen haar oefeningen te springen. Gelukkig wist ze zich net binnen de plaatsingslimiet te eindigen en zich te plaatsen voor de halve finale. Hier ging het al beter en een plek in de landelijke finale van 20 juli in Ahoy was het resultaat. Hier zorgde Megan weer voor een verrassing, zie hiervoor het uitgebreide verslag, ook te vinden op deze website onder het kopje verslagen.

De teamwedstrijden in het najaar van 2009 werden in de hogere D klasse gesprongen, en hier wisten Tamar, Nanouk, Annemijn en Megan wederom door te dringen tot de landelijke finale. De concurrentie in deze klasse is sterk en de deelnemers vaak ouder, er wordt dan ook een behoorlijk hogere moeilijkheid gesprongen. Desondanks wisten ze een 5e plaats te bereiken.
Het jaar 2009 werd afgesloten met de Internationale Forza Cup in Goes, Megan’s eerste krachtmeting met talentvolle springers uit Nederland, België en Duitsland. Ook hier een zette Megan een resultaat neer waar we niet op hadden durven hopen, klik hier voor een uitgebreid verslag.

Megan traint op dit moment 12 uur in de week bij Gv Sparta in Ermelo onder leiding van Alice en René Linthuis, hier komen de trainingsuren voor demo’s nog bij. 

Een aantal selectiespringers van Sparta, waaronder dus ook Megan, doen mee aan spectaculaire demonstraties trampolinespringen, kijk op trampolinedemo voor een impressie en boekingen. Van 10 tot 16 juli 2011 heeft Megan met een selectie van Sparta en KDO springers meegedaan aan de World Gymnaestrada in Lausanne Zwitserland. Met meer dan 20.000 deelnemers uit 55 landen het grootste vierjaarlijkse sportevenement op het gebied van gymnastische sporten. Het team sprong hier verschillende demo’s voor een volle zaal met 3500 toeschouwers en was een van de topacts op de Nederlandse avond.

Sinds 2011 heeft Megan ook een persoonlijke sponsor, Flexyz uit Zeewolde steunt Megan bij het verwezenlijken van haar sportcarrière.

In seizoen 2011/2012 komt Megan uit in de Jeugd C klasse en synchroon springt ze samen met Tessa de la Parra in dezelfde klasse. Kijk voor een overzicht van alle komende  wedstrijden en demo’s in de wedstrijd- en demokalender.