jul 142011
 

Donderdag 14 juli

Vandaag een erg drukke dag. Om 6.00u op, snel ontbijten en om 7.30u de trein naar Lausanne. Eerst naar Beaulieu voor de massale KNGU demo om 9.40u, snel omkleden en om 11.00u de Sparta verenigingsdemo Free as a Bird. De grote zaal waarin ze optreden heeft plaats voor 3000 toeschouwers, maar als ze ook op de trappen gaan zitten passen er bijna 3500 mensen in blijkt! Na de wiebelige verenigingsdemo van woensdag gaat de verenigingsdemo vandaag bijna perfect. Het publiek vindt het fantastisch en ze krijgen een staande ovatie!

Hierna is voor de Spartanen snel afbreken, omkleden, een hapje eten in de grote eetzaal en vervolgens met de bus naar het Malley complex om te oefenen voor de nationale avond. Het oefenen verloopt dramatisch en Alice houdt haar haart vast voor vanavond….

Wij hebben ondertussen nog even de kans om te genieten van een paar andere verenigingsdemo’s voordat we naar Malley afreizen en te genieten van een ijsje, ondertussen kijkend naar de bonte verzameling deelnemers en bezoekers die voorbij lopen, springen of stuiteren.

In de buurt van Malley eten we voor de show samen met Janny en Gerrit een hapje bij een supermarkt (wat niet wil zeggen dat het eten er goedkoop is, maar het smaakt gelukkig wel) Gerrit vindt hier een TV in de kinderspeelhoek waarop hij nog net het slot van een etappe uit de Tour de France kan zien, als een kind zo gelukkig!

Om 18.15u begint de Nederlandse avond, met als thema Friends for Life, Australië, Amerika, Thailand en Qatar verzorgen gastoptredens. Helaas is de zaal niet helemaal vol, er is iets misgegaan met de voorverkoop van de kaarten, maar het aanwezige publiek is gelukkig enthousiast. De show van Thailand is leuk om naar te kijken, Qatar is redelijk, Amerika moet echt beter kunnen en Australië is om te janken. Groen Wit uit Leiden geeft een mooi optreden en de show van Yuri van Gelder (Lord of the Rings) blijft leuk om naar te kijken. De demo van Sparta gaat redelijk, maar haalt het niet bij die van vanmorgen.
De afsluiter met alle deelnemers eindigt in een mooie polonaise en een klein feestje. Milo heeft een Thaise vriendin en er wordt weer driftig geruild. Dan is het voor de leiding zaak om iedereen bij elkaar in de bus naar het station te krijgen voor de reis terug naar La Tour de Peilz. Laat in de avond is iedereen weer terug op de camping / in school om te genieten van een welverdiende nachtrust.

Er zijn weer nieuwe foto’s in het fotoboek geplaatst, de filmpjes volgen later.