jul 132011
 

Eindelijk weer een update vanuit Lausanne / La Tour de Peilz.

Dinsdag 12 juli

De enige echte rustdag voor het team, Megan is bij ons op de camping in La Tour de Peilz geweest en we hebben lekker gezwommen in het meer. Het was prachtig weer dus een goed moment om even tot rust te komen voor de komende drukke dagen. ‘s Avonds lekker mamma’s pasta met zalm gegeten en daarna naar Malley voor de landenavond van Zuid Afrika. Die kunnen echt wel een feestje bouwen, wat een beweging en vrolijkheid zit er in die mensen!
Na afloop weer terug met bus en trein naar La Tour de Peilz. Wij naar de WG camping en de deelnemers naar de school waar de hele Nederlandse ploeg deze week slaapt. Petje af voor de organisatie en de duizenden vrijwilligers, het leger en de politie die hier allemaal aan meewerken, dit evenement loopt echt als een Zwitsers uurwerkje.

Woensdag 13 juli

Het heeft de hele nacht geonweerd en geregend, op de camping is het een natte bedoening en de voorspelling (die helaas dit keer wel uitkomt) is dat het de hele dag zo doorgaat.
De wekker van Megan gaat om 5.30u af, ze moet zich rap aankleden, de demokleding bij elkaar pakken, ontbijten en om 7.05 in de trein naar Lausanne zitten om op tijd in het Beaulieu Complex te zijn voor de eerste demo’s.
Daan neemt in aller spoed de trein van 8.00u omdat Lisanne (een van Megan’s teamgenootjes) een voet brace vergeten is die ze echt wel nodig heeft om te kunnen springen. Bij de Nederlandse Gymnaestrada een paar weken geleden had Lisanne haar voet ernstig geblesseerd en met 2 weken gips achter de rug was het nog maar de vraag of ze wel mee kon doen, gelukkig wel dus. Angelique blijft met Jillian op de camping achter, we zien het niet zitten om de hele dag met Jillian door de stromende regen te wandelen.

De meiden worden ondertussen al geschminkt en springen zich warm op de trampolines achter het podium. Om 9.40u begint het spektakel, alle trampolines worden in rap tempo opgebouwd voor de eerste demo, dit is de grote KNGU demo waar Sparta een onderdeel van is. Aan deze demo doen 80 deelnemers mee van 14 verschillende verenigingen. Helaas verloopt de demo in zijn geheel een beetje rommelig, het publiek ziet hier gelukkig weinig van en ze vinden het prachtig.
Aansluitend springen de Sparta meiden de eigen verenigingsdemo Free as a Bird, deze uitvoering verloopt gelukkig al wat beter en het team krijgt een geweldig applaus. Alice (de trainster), perfectionistisch als ze is, ziet toch nog wel een paar punten van verbetering, dus er moet driftig geëvalueerd worden….

Hierna gaan alle springers met flyers het complex door om reclame te maken voor de resterende shows van donderdag en vrijdag, want hoe meer publiek op de tribune hoe gezelliger het is natuurlijk! Na de warme lunch is er tijd om de andere demo’s te bekijken. In de 9 hallen van dit complex worden de hele dag door aansluitend demo’s opgevoerd. Van acrogym tot turnen, van minitramp tot jazzdans, al dan niet met gebruik van hoepels, knotsen, linten, toestellen, ringen, paraplu’s, waaiers, noem maar op, alles op het gebied van gymnaestische sporten is wel aanwezig. Bijna ieder land probeert iets van de eigen cultuur in de demo te verwerken, meestal onder begeleiding van een snoeiharde beat. Ieder zaal heeft plek voor 1000 tot 3000 bezoekers, en tussen de demo’s door, die ongeveer 20 minuten per keer duren, kun je van zaal wisselen. Met ruim 50.000 bezoekers is het af en toe vechten voor een plekje op de tribune.

Megan is ondertussen een ster geworden in het ruilen van spullen, ze drijft de leiding af en toe tot wanhoop want als ze even niet opletten is ze gestopt om met iemand uit Engeland, Zwitserland of Thailand te kletsen en kleding of souvenirtjes uit te wisselen. De verzameling begint steeds grotere vormen aan te nemen.

Om 17.00u maken we een eind aan ons bezoek aan Lausanne en nemen we de bus en de trein terug naar ons huis voor deze week (voor Megan de school en voor ons de camping). Angelique en Jillian zijn erg blij dat we er weer zijn, de hele dag in de regen onder de tarp is ook niet echt gezellig… Om even warm te worden gaan we met z’n drieën (Megan is meteen met het team mee naar de school gegaan) lekker uit eten bij La Taverne. Het is er droog en warm en het eten is erg lekker, maar dat mag ook wel voor die prijs, dit is een beste aanslag op ons vakantiebudget. :-)
Moe van de lange, leuke maar ook wel vermoeiende dag vallen we hierna snel in slaap, buiten klettert nog steeds de regen op het tentdoek.

Donderdag wordt het een lange dag met ‘s morgens de KNGU demo en de verenigingsdemo in Beaulieu, aansluitend trainen voor de nationale avond in het Malley complex, en om 18.15u de Nederlandse Nationale avond met Yuri van Gelder als speciale gast, en medewerking van Thailand, Qatar, Australië en Amerika.

Iedereen bedankt voor de reacties in het gastenboek en per SMS, erg leuk. Megan mist jullie wel hoor!