nov 272010
 

Megan heeft vandaag samen met Sparta D3 teamgenootjes Tessa de la Parra, Ide Althof en Nanouk Hartjes in Kudelstaart de Nederlandse halve finale voor Teams gesprongen. In de D klasse namen ze het op tegen de beste teams van Nederland met jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 18.

Bij Tessa zie je de uitvoeringcijfers per wedstrijd stijgen, de verplichte oefening is al bijna helemaal ingesleten (23,1) en bij de keuze-oefeningen verlopen de salto’s voor- en achterover steeds vloeiender, met scores voor de 1e keuze-oefening 23,9 en 2e keuze-oefening 24,0 mag Tessa terecht trots zijn op zichzelf. Ide begon de wedstrijd zoals gewoonlijk met een redelijke verplichte oefening (22,7), gevolgd door een betere 1e keuze oefening (23,00) en een mooie 2e keuze-oefening (24,5). Ide is net een diesel, komt wat langzamer op gang maar als ze eenmaal op stoom is dan is ze amper meer te stoppen, jammer dat de wedstrijd geen 3e en 4e oefening kent. Nanouk speelde na 3 weken met gips rondgelopen te hebben op zeker en sprong 3 keer de verplichte oefening. Heel mooi was te zien dat die er nog steeds erg goed in zit, met hele nette cijfers tot gevolg; 24,2, 24,0 en 24,4. Zo zie je maar dat je soms beter voor een lagere moeilijkheid maar met een mooie uitvoering kunt gaan, dan voor een hogere moeilijkheid die nog niet netjes is, dit laatste zorgt juist weer voor extra aftrek op uitvoering en dus meestal een lager totaalcijfer.
Megan’s verplichte oefening ging goed (24,2), de 1e keuze oefening ging uitstekend maar had helaas een wegschieter aan het einde, wat resulteerde in punten aftrek, desondanks toch nog een score van 25,8. Gelukkig wist ze zich in de 2e keuze oefening weer te revancheren met een fantastische oefening met een strekbarani als mooie afsluitende sprong en een 27,5 als resultaat.

Als team was met 221,60 punten een 7e plaats weggelegd, hiermee kwamen ze slechts 2 punten tekort voor een plek in de finale. Ze hebben geweldig hun best gedaan, volgend jaar revanche!

Individueel wist Megan met 77,50 punten de 3e plek in haar poule en 4e plek overall te behalen, ze kan zich na een lange periode van herstel en opbouw nu weer meten met de beste D springers van Nederland.