feb 222014
 

Megan heeft het besluit genomen (voorlopig) te stoppen met trampolinespringen. Ze gaat zich de komende tijd op haar opleiding concentreren (HAVO/VWO sportklas), maar wie weet wat ze in de toekomst besluit…

feb 122013
 

Nagekomen wijziging op de uitslag Synchroon van zaterdag 9 februari: Door een foutje in de puntentelling programmatuur is er iets mis gegaan bij de puntenverdeling Synchroon.
Dit is nu gecontroleerd en gecorrigeerd en zoals nu blijkt hebben Ide en Megan beslag weten te leggen op de 3e plaats, en krijgen ze dus alsnog een medaille en blijven ze volop in de race voor plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen!

feb 102013
 

Zaterdag 9 februari werd in Putten de 1e Plaatsingswedstrijd gesprongen. De verwachtingen waren niet erg hoog, de week ervoor de CITO gehad en al een tijdje grieperig.
Dus met een instelling van “We zien het wel. als het maar gezellig is” het hele eind naar Putten gereden. ūüėČ

In de ochtend eerst synchroon met Ide Althof, ook Ide had net een CITO week achter de rug en samen hadden ze amper getraind. Dus eigenlijk op automatische piloot werden de 3 oefeningen afgerond.
Beetje wiebelig, regelmatig niet al te synchroon maar een vertrouwde oefening dus geen grote fouten gemaakt. Een 4e plaats was het best haalbare en gezien de voorbereidingen was dit niet eens gek, Megan en Ide waren ook wel blij verrast met dit resultaat.

In de middag, in het laatste blok dus na lang wachten, individueel. Met al weer wat wedstrijdervaring uit de ochtend in de benen ging het ook best aardig vonden we. 3 redelijk nette oefeningen op uitvoering en gelukkig ook nu geen uitstapjes naar de mat. Megan was zelf minder tevreden.
De prijsuitreiking volgde en na het naar voren roepen van Melissa Bijsterbos (KDO) 3e plaats, Janelle Groendendijk (KDO) op de 2e plaats was de verrassing compleet toen bleek dat Megan toch de 1e plaats had weten te bemachtigen! Alice en Rene rammen de netheid op uitvoering er klaarblijkelijk zo goed in dat de Sparta springers zelfs slapend nog een oefening tot een goed einde weten te brengen!

okt 072012
 

Zaterdag 6 oktober is het C team van Sparta, bestaande uite Ide Althof, Tessa de la Parra, Gina van de Brink, Nanouk Hartjes (geblesseerd) en Megan in alle vroegte afgereisd naar het pittoreske Ruurlo voor de 1e Teamwedstrijd van het seizoen. Alle teams uit regio Oost in de klassen C, D en E mochten na de lange zomerstop hier hun nieuwste en beste oefeningen laten zien.

Helaas konden door ziekte en ander ongemak niet beide C teams van Sparta aanwezig zijn, dus kwam een samengesteld team op de trampoline. Dit bleek uieindelijk dus Een Gouden Wonder Team te zijn!¬† Ide, Tessa, Gina en Megan sprongen ieder 3 foutloze oefeningen van¬†10 sprongen zonder uitstapjes naar de mat! Stabiel en gefocussed op een goede en nette uitvoering, en met een moeilijkheid tussen de 3.5 en 4.5, lieten ze de tegenstanders (figuurlijk) alle hoeken van de trampoline zien. ¬†Ondanks dat bij de veelal oudere concurrentie al dubbele salto’s en schroeven op het programma staan wisten de Spartanen¬†met een teamscore van 226,9¬† de meiden van Ruurlo C2 (226,6 punten) en Ruurlo C1 (225,0 punten) voor te blijven!

Het gaat in deze wedstrijden om resultaat dat je als team weet neer te zetten, en dat was helemaal goed. Megan had daarnaast een leuke opsteker door met een persoonlijke totaalscore van 78,5 zich tevens de beste C springer van de dag te mogen noemen.

Meer foto’s en een filmpje van alle oefeningen¬†zijn te vinden op de deze pagina.

Zaterdag 27 oktober springen we de 2e plaatsingswedstrijd voor het thuispubliek in Ermelo.

apr 222012
 

Op de gisteren bij KDO in Apeldoorn gesprongen 2e Plaatsingswedstrijd heeft Megan individueel én samen met synchroonpartner Ide Althof de 3e plaats weten te bereiken. Individueel moest Megan met 0,1 punt verschil ploegegnoot en vriendin Tessa de la Parra voor laten gaan. 1e was nu Melissa Bijsterbosch van KDO, die dit keer gewoon een paar betere oefeningen neerzette.
Door haar 1e plaats in de vorige plaatsingswedstrijd en de 3e plaats gisteren heeft Megan zich in ieder geval geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy Rotterdam op 16 juni.

Synchroon samen met Ide was er ook een 3e plaats weggelegd. Na de 4e plaats vorige week in Ermelo nu dus ook hier een medaille!
Op 12 mei is de laatste Plaatsingswedstrijd in Ermelo.

Ondertussen wordt er trouwens ook al hard getraind voor de internationale Ostseepokal in Duitsland van 25 tot en met 27 mei, en de internationale ForzaCup in Goes op 30 juni.

Individueel

Synchroon

apr 152012
 

Megan heeft gisteren tijdens de 1e Plaatsingswedstijd in de C Klasse jeugd laten zien weer lekker in vorm te komen.
Individueel wist ze met een nette verplichte oefening en 2 strakke keuze oefeningen (moeilijkheid 4.1) de 1e plaats te bemachtigen.
Met 78.1 punten totaal bleef ze uiteindelijk met precies 1 volle punt voorsprong Melissa Bijsterbosch van KDO voor. Nummer 3 was Marieke Winters van RGV Ruurlo met 76,7 punten.
Synchroon viel ze samen met Ide Althof net naast het podium, de 4e plek was het hoogst haalbare.
Zaterdag 21 april is de 2e Plaatsingswedstrijd in Apeldoorn.
Filmpjes van de wedstrijd staan hier

jan 072012
 

Na een jaar met wisselende resultaten is er in de winter gewerkt aan het strak maken van de bestaande sprongen. Dus even geen nieuwe sprongen of combinaties maar de huidige oefeningen perfectioneren. Wel is in overleg met de trainers besloten de overstap naar de C klasse te maken. Tijdens de teamwedstrijden in de C klasse in het najaar konden we zien dat deze tactiek z’n vruchten begon af te werpen. Helaas kon het team met Tessa, Ide en Megan in het sterke C veld geen potten breken, maar de individuele cijfers waren goed.
Op 21 januari as. vinden de regiokampioenschappen in Ermelo plaats. Hier zullen we zien of al het werk in strakkere sprongen en mooiere cijfers resulteert.